החברה הצמחונית שלי

יום ראשון, 13 במרץ 2011

ולנטיין וקדושים מעונים אחרים...

יום הולנטיין לפי ויקיפדיה (ויקיפדיה באנגלית כי יש הבדלי גרסאות), נחוג לזכרם של לפחות שלושה קדושים מעונים שונים בשם ולנטיין. כל קשר בינהם לרומנטיקה קלוש בהחלט, זאת פרט למספר אגדות שככול הנראה הומצאו לאורך השנים כשם ששלושת הקדושים אוחדו לקדוש אחד, לפחות בתודעה הנוצרית.
ובכל זאת אני וההיא שאוהבת חיות קצת פחות ממה שהיא אוהבת אותי, החלטנו לחגוג את החג בארוחה זוגית רומנטית לאור נרות, מיותר לציין שלצערי(אני הקדוש המעונה התורן) אף יצור חסר ישע לא קיפח את חיו במהלך הפקת הארוחה.
האתגר היה כדקלמן: על הארוחה להיות צמחונית כמובן ולהכיל את שני המרכיבים הבאים ערמונים שהגברת מאוד אוהבת ופולנטה שמאז ארוחה מאוד מוצלחת במסעדת מחנה יהודה גם נוספה לרפרטואר המוגבל שהחך שלה מוכן לסבול. 
פולנטה ב"מחנה יהודה"
החלטנו שנלך לסופר כדי לקבל השראה, זה בדרך כלל מה שאני עושה שאין לי מושג מה להכין. אני פשוט מגיע לסופר והשפע של חומרי הגלם כבר מיצר בעצמו ערב רב של מתכונים טעימים (יצא לי קטע של אייל שני). 
וזה מה שיצא:

סלט אגסי אנג'ו וערמונים-
2 אגסי אנג'ו -האדומים האלה עם הפאסון המלכותי והקליפה העבה (גם אגסי בוסק יתאימו אבל הפשוטים לא)
כף גדושה של חמאה (כ 25 גרם) 
חופן גדול של ערמונים קלופים
לב של חסה ערבית
חלק קטן של בצל סגול (משהו כמו רבע בצל בינוני)
גבינה כחולה איכותית שאתם אוהבים רוקפור או גורגונזולה למשל

לויניגריט חרדל וסילן:
ארבע כפות שמן זית  
שתי כפות מיץ לימון
כפית חרדל גרגרים איכותי
כף סילן
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

הכנה:
קולפים את האגסים וחותכים אותם לשישה פלחים (כל אחד) ללא הליבה כמובן.
מקרמלים את האגסים במחבת עם החמאה על אש בינונית עד שצבעם מעט משחים מכל החזיתות.
מפוררים את הערמונים ביד לחלקים גדולים ולא אחידים ומוסיפים אותם לקלייה של מספר שניות עם האגסים.
פורסים את הבצל הסגול לחצי ואז לקשתות דקות.
מערבבים את כל רכיבי ויניגרט בקערה קטנה.
מערבבים את עלי החסה, הערמונים, הבצל והאגסים בקערת הגשה עם חלק מהוויניגרט ומפוררים מעל את הגבינה. 


קרם פולנטה סגול, ביצה עלומה ורוטב של בצל ירוק- 

לפולנטה:
חצי כוס אינסטנט פולנטה
כוס ורבע מים.
20 גרם חמאה
מעט גבינת פרמזן
חצי כוס שמנת לבישול
סלק בינוני
כף עלי טימין טרי
2-3 שיני שום
כף וחצי שמן זית.
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לביצה העלומה:
2 ביצים
כף חומץ
סיר עם מים על סף רתיחה.

לרוטב הבצל ירוק:
שלושה בצלים ירוקים.
חצי כוס שמן זית
רבע כוס מים
מלח לפי הטעם

הכנה:

הפולנטה- קלף את הסלק וחתוך אותו לקוביות קטנטנות, במחבת חמם שמן זית על אש בינונית והוסף את קוביות הסלק.
לאחר כשלוש דקות הוסף שום קצוץ דק ואת עלי הטימין ותבל במלח ופלפל, המשך לבשל עוד  כשלוש דקות והסר מהאש. 
בסיר קטן בשל את הפולנטה עם המים תוך כדי ערבוב מתמיד, כשהמרקם מסמיך הוסף את החמאה ותערובת הסלק.
בשל במשך מספר דקות נוספות ולסיום הוסף את השמנת והפרמזן, הסר מהאש ותקן תיבול.

הביצים- בסיר עם מים על סף רתיחה הוסף כף חומץ, צור מערבולת בעזרת כלי ערבוב במרכז הסיר, פתח ביצה למרכז המערבולת המתן עד שהלבן מבושל לחלוטין והצהוב עדיין רך ונוזלי(כ 2 וחצי דקות תלוי בגודל הביצה), והוצא באמצעות כף מחוררת.(עדיף להגיש מיד לאחר שלב זה)

הרוטב- חלוט את הבצל הירוק בסיר עם מים רותחים במשך 3 דקות. קצות את הבצל החלוט וטחן לרוטב חלק ביחד עם השמן והמים. לסיום תבל במעט מלח.

2 תגובות:

  1. ואוו ג'ינג'י
    הצבעים של המנת פולנטה לוקחים את מחנה יהודה בסיבוב, פרט לזה שאני לא מחובבי הביצה העלומה הכל נראה מושלם
    תמשיך לספק לכולנו השראה למנות יצירתיות במטבח

    השבמחק
  2. חבל שלא צילמתי גם אחרי שדקרנו את הביצה, הצהוב שלה מוסיף לתערובת צבעים ההזויה של המנה הזאת.

    השבמחק