החברה הצמחונית שלי

יום שבת, 19 במרץ 2011

פורים אופנה והמתוקים שבינהם

כן זה פוסט מיוחד לפורים וכן יופיע בו מתכון לאוזני המן אבל לא לפני קצת דיברי תוכחה.
קשה שלא לשים לב לטרנד המטורף של הקאפקייקס ששוטף אותנו בזמן האחרון.
ישנן חנויות המתמחות בעוגות הזעירות והמוגזמות הללו, אתרי האוכל הוצפו במתכונים, ישנם ספרים שלמים שיצאו לאחרונה והתוכן שלהם כולו מסור לתכלית אפנתית וצבעונית להחריד אחת קאפקייקס.
למה החפירה הזאת ומה לעזאזל הקשר לפורים אתם שואלים, אז אני יסביר:
אוזני המן המאכל המסורתי של החג הכי צבעוני, הכי רווי אלכוהול, ועמוס חטאים, החג הכי משוגע אקסצנטרי ומוחצן,  סובלות במשך שנים מחוסר מעוף של קונדיטורים. והרייטינג שלהן בהתאם, שלא כמו סיפורי הצלחה מיוחצנים אחרים.
קחו למשל את הסופגניות ומה קצת חשיבה מחוץ לצנצנת הריבה עשתה להן.
הסופגניות הפכו מושא ליופי והערצה, ה"מותג" אם תרצו של חג החנוכה יותר מכדים עם שמן, מנורות, מכבים, סיפורי מעשיות, ואפילו החנוכייה, הסמל הכי מובהק של חג החנוכה הוא הסופגנייה ובצדק.
תראו את ההבדל אוזני האמן של רולדין לפורים ומצד שני הסופגניות של רולדין לחנוכה (בחרתי ברולדין סתם כי הם מיצגים קונדיטוריה טיפוסית).
אין לי תלונות על הטעם (גם כי לא טעמתי), והמילויים נראה שיש בהם מן היצירתיות אבל למה כולם נראות כל כך אפורות ולא מושכות, איפה הסקס אפיל שזוכות לו הסופגניות? איפה אבד טרנד הקאפקייקס?
מתקן עולם וצדיק שכמותי החלטתי לחלץ שלוש מתכונים לאוזני המן צבעוניות קצת יותר.
יש עוד מה לשפר אפשר לחשוב אולי גם על ציפויים צבעוניים (כמו בעוגיות ג'ינג'ר של חג המולד) אבל זו התחלה.

בצק  שקדים בסיסי לאוזני המן

2 כוסות קמח
כוס שקדים קלופים טחונים
כוס אבקת סוכר
ביצה בינונית שלמה
200 גרם חמאה
גרידה מחצי מלימון
כפית מים.

הכנה:
חותכים את החמאה לקוביות ומכניסים את כל המרכיבים פרט למים למעבד מזון.
מפעילים את מעבד המזון בפולסים עד שבצק נראה כמעט אחיד אז מוסיפים את כפית המים ומפעילים שוב למספר שניות בלבד. חשוב לא לעבד את הבצק יתר על המידה, תוספת המים עוזרת לבצק להקשר.
מניחים במקרר לפחות לחצי שעה.

בצק ירוק בתוספת ממרח פיסטוקים

כוס פיסטוקים קלופים לחלוטין.
חצי כוס אבקת סוכר.
400 גרם בצק בצק שקדים בסיסי לאוזני המן

הכנה:
קולפים את הפיסטוקים ע"י השרייתם במים חמים למספר דקות. וטוחנים במעבד המזון ביחד עם הסוכר עד שמתקבל בצק הדומה במרקמו למרציפן אולם  הוא בצבע ירוק זרחני.
לשים את התערובת ביחד עם הבצק עד קבלת בצק אחיד אם יש צורך מוסיפים מעט קמח.

בצק סגול בתוספת ממרח פירות יער.

כוס פרי היער המועדף עליכם או תערובת
חצי כוס אבקת סוכר.
400 גרם בצק שקדים בסיסי לאוזני המן
שתי כפות קמח

הכנה:
 באופן דומה פשוט טוחנים במעבד המזון עד קבלת משחה ולשים את התערובת ביחד עם הבצק ותוספת הקמח עד קבלת בצק אחיד.

בצק שוקולד.

2 כפות אבקת קקאו
400 גרם בצק בצק שקדים בסיסי לאוזני המן

הכנה:
מוסיפים את הקקאו ולשים לתערובת חלקה (אם כי ניתן לעצור בדרך ולקבל אפקט שיש)

אני לא ילאה אותכם בשאר העניין פשוט בחרתי במילויים די סטנדרטים: אגוזים, חלווה ושוקולד, ממרח שוקולד, וממרח תמרים.
כמו שהיפה והחנון לימדו אותנו זה לא באמת משנה מה יש בפנים כל עוד האריזה יפה.

להכנת אוזני ההמן משטחים את הבצק לגובה חצי סנטימטר וקורצים עיגולים (באיזה קוטר שתבחרו) שמים מעט מהמילוי במרכז כל עיגול ומקפלים שלוש שוליים למרכז העיגול כך שנוצרת אוזן. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות.מצננים ובוזקים אבקת סוכר.




3 תגובות:

  1. וואו רון גם יפה וגם אופה :)
    ושירקסי - את סלב!!
    15 דק' התהילה שלך מתחילות מ-ע-כשיו!!

    השבמחק
  2. אני סלב!!!!!!
    ישששששששש
    רון, כל הכבוד אל האפיה, על הטעמים, על המקוריות, על שתמכת בי ובשלומקה ברגעינו הקשים בעת קיפול האוזן
    ועל שהשארת את האוזניים שלא נראו באמת כמו אוזניים גם אחרי התנור.
    ובמילה אחת - תודה :)

    השבמחק
  3. אופסי.. יצאה לי תגובה שם הוריי :)
    אז תודה גם להוריי שהביאוני עד הלום!
    אוהבת אתכם מאוד
    שירי

    השבמחק